Tuesday, 24 January 2012

Happy Chinese New Year 2012

hai all.....

sempena Chinese New Year 2012 yang jatuh pada 23 Jan (Isnin), maka kebanyakan sekolah di Malaysia bercuti selama seminggu dengan mengambil 1 hari Cuti Peristiwa dan 2 hari Cuti Berganti....so dapat la bercuti seketika selama 9 hari (include Sabtu & Ahad laa....;P)
2 hari yang kena ganti tu, tak ganti lagi....so ready je la...2 kali Sabtu kena la dtg sekolah pulak huhu.....


Agenda cuti kali ini, pulang ke kg Sungai Tengi coz adik beradik lain ramai yang balik. So inila masa nak berkumpul je pun...

Ni nak story la pengalaman pasal nangka...yang membuatkan saya insaf sangat2....


22hb Jan,
Jiran 1 blok bagi la buah nangka dekat mak....sbb nangka ni rasanya mmg sedap, so seulas mmg rasa x cukup la kan....mr hubby da ingatkan, "1 ulas cukup, nnti angin"....
ok, mengaku mmg x ingat dulu pernah angin2 jugak 1 badan, so kali ni belasah la 3 ulas....
nak dijadikan cerita, esok harinya dah mula rasa tak sedap badan...kepala pun pening2.....n badan pun terasa berangin....fuhhh mmg x terkata la seksa padahnya mkn 3 ulas nangka ni...
melepet je le seharian, kepala mmg berat!

Malam, bbq sempena bday adik bongsu ke23...rugi, x dpt join nak mmbaham kerang belian dari Pantai Remis...

esok harinya, masih jgk angin penuh badan dan kepala masih berat...haiyo...tak pernah lama mcm ni...mmg insaf sangat! hsbd pun siap gurau. nak nangka lagi x? meh saya belikan...;p

Perut pun sakit memulas2...makan pun x berapa selera....

Till hari ini, masih belum rasa sihat sepenuhnya....wahh lama sungguh terseksa dek penangan nangka..:'(

Tapi pagi td naik la atas penimbang, hehe....turun lagi 1 kg...which means reduce 4 kg within 34 days =)
yahoo...alhamdulillah...

sekian, salam ceria...




No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget