Monday, 30 April 2012

PENTING KE KASUT BERJENAMA?

Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2012 to all...

teringat pasal kesibukan bekerja bbrp bulan ni....duduk mengadap lappy berjam2 or berdiri lama2 non-stop, maklumle cikgu kalo tak berdiri mcm mana nak mengajar..Ye tak? Lagi2 Add Maths yang perlukan byk explainations...

Skrg ni tiba2 terasa badan sakit2, terutama bahagian pinggang ni...hmmm kebetulan atau suratan ye? Psikologi je ke? Tapi serius tau, mmg kalau jalan banyak2 sgt, angkat berat sikit ke.....terasa la sesuatu di bahagian pinggang ni...

Actually, saya berchatting dgn someone last Saturday....Terkejut dgn berita yang disampaikan....jadi terasa mcm nak berkongsi pengalaman dia dgn pembaca semua...
She has scoliosis!! (klik utk info)

Pasti ramai yang bertanya..APA TU?? 

bahasa pasar------> tulang belakang bengkok..tapi dia x de la serius mcm gambar ni.




Ni ayat omputihnya...;p

"Scoliosis is an abnormal curving of the spine. Your spine is your backbone. It runs straight down your back. Everyone’s spine naturally curves a tiny bit. But people with scoliosis have a spine that curves too much. The spine might look like the letter “C” or “S.”" 


Katanya...
"Sblm ni mmg selalu skt kat belakang bhgn pinggang ke bwh expecially klau penat..tp ni sakit x hilang2 smpi tangkap ke kaki"

U all ada simptom mcm tu tak? better pi check...BEFORE IT'S TOO LATE!!!
 
"Mula2 ingatkan salah urat..gi klinik x bebaik siap gi urut lg..pastu gi klinik blk dr srh refer spclst..rupanya sakit pinggang ke kaki tu mmg simptom scoliosis. Skrg tgh MC dan buat fisio dgn doktor pakar."

Haishh....
Insaf terus!! So mulala pencarian info di web...terjumpa la benda2 baru yang x pernah tahu....& jugak kenal dgn bbrp orthotic shoe brands mcm MBT, Ziera Kumls, Birkenstock...
Women's MBT Habari Black Shoes

Haa..ni MBT Habari black Shoe..Cantik, ok la...hmm tp usha2 harga MBT kat Malaysia ni RM1k++ okeh...Cancelll!! Insyaallah, nak kirim beli di UK lebih murah ..=) Ni tgh mode keinsafan menjaga kaki sendiri tau....kaki ni nak pakai lama lagi ni...smpi pencen umur 58 tahun...Insyaallah kalau panjang umur dan sihat walafiat.

One of my findings....jenama Birkenstock (Klik sini). Kat Malaysia, butiknya hanya di LOT 10, Bukit Bintang dan satu lagi di Penang....Nasib baik husband rajin melayan...pi sana AHAD lepas, semata2 nak grab satu orthotic shoes tau...

Berapa kali cuba dah kat butik tu...last2 grab yang ini, Betula.
Selesa di kaki ku..;P Sebelum ada kesedaran, takkan beli punya la kasut ni..quite pricey just for a normal sandal. Tapi sbb dia Orthotic sandal....beli jela...Bak kata my fren, duit banyak2 pun, kalau sakit tak guna.



782153
RM239







 




 and grab this slipper also....

083661
RM69

mmg suka black walau apa pun..including handbag;P

Hasil tangkapan....



Soon nak pi sini.....Insyaallah